Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk yemini fermente etmek için şu adımlar izlenebilir:
- Malzemeler: Kullanılacak tahıl yemler (örneğin buğday, mısır) ve probiyotik turşu suyu 1.
- Hazırlık: Bir kaba 2-3 günlük yem koyun, üzerini suyla doldurun ve 2-3 yemek kaşığı probiyotik turşu suyu ekleyin 1.
- Karıştırma: Karışımı iyice karıştırın 1.
- Kapama: Kabın ağzını hava alacak şekilde kapatın 1.
- Bekleme: Hava koşullarına bağlı olarak fermantasyonun tamamlanması 2-5 gün sürebilir 1. Baloncuklar çıkmaya başladığında ve yem ekşi bir koku aldığında fermente olmuş demektir 12.
- Kullanım: Süzülen suyu tavuklara yedirebilirsiniz 1.
Fermantasyonu yaparken hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve karışımın bozulmaması için düzenli olarak kontrol edilmelidir 2.
Tavuk gübresi ile fermantasyon hakkında bilgi almak için ise aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: