Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
3-15-15 gübrenin dekara ne kadar atılması gerektiği, gübrenin kullanılacağı bitkiye ve uygulama yöntemine göre değişiklik gösterir:
- Buğday, arpa, ayçiçek, çeltik: 30-40 kg/da 1.
- Mısır, pamuk: 40-50 kg/da 1.
- Şeker pancarı, soğan, yer fıstığı: 40-50 kg/da 1.
- Karpuz, kavun, havuç, turp, çilek: 40-50 kg/da 1.
- Patates: 60-70 kg/da 1.
- Açık tarla sebzeleri: 30-40 kg/da 1.
- Sert ve yumuşak çekirdekli meyve ağaçları: 1-4 kg/ağaç 1.
- Narenciye: 1-4 kg/ağaç 1.
- Zeytin: 1-4 kg/ağaç 1.
- Elma: 1-4 kg/ağaç 1.
- Üzüm (bağ): 30-40 kg/da 1.
- Muz: 50-60 kg/da 1.
- Fındık: 1-4 kg/ağaç 1.
Gübre uygulama miktarı, toprak analizi sonuçlarına göre belirlenmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: