Grip olduğunda histamin içeren ve bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebilecek bazı besinlerden uzak durulmalıdır: 1. Mayalı gıdalar: Turşu, sirke, yoğurt, ayran gibi mayalı içecekler ve gıdalar histamin salgısını artırır. 2. İşlenmiş etler: Sucuk, pastırma, sosis, salam gibi işlenmiş etler histamin açısından zengindir. 3. Eski peynirler: Özellikle eski kaşar, çedar, tulum peyniri gibi peynirler yüksek histamin içerir. 4. Çikolata: Histamin salgılatmasına neden olduğu için çikolata tüketilmemelidir. 5. Rafine şeker: Bağışıklık sistemini zayıflatıcı etkisi nedeniyle rafine şeker içeren gıdalardan kaçınılmalıdır. 6. Balık: Özellikle taze tüketilmeyen balıklarda histamin oluşumu artar. Bunun yanı sıra, yeşil çay, siyah çay ve mate çayı gibi içecekler de soğuk algınlığı komplikasyonlarını artırabileceği için tercih edilmemelidir.