Patates kruton kızartmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 1 adet bayat ekmek, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber. 2. Hazırlanışı: - Ekmeği biraz sertleşmesi için bir gece kadar açıkta bırakın. - Ekmeği dilimleyin ve dilimleri küp küp keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. - Küp ekmeklerin üzerine nane, pul biberi, kekiği, toz kırmızı biberi, sarımsak tozunu ve tuzu serpin. - Zeytinyağını gezdirip harmanlayın. - Küp ekmekleri tepside iyice yayarak 170°C fırında kızartın. Alternatif olarak, çıtır patates kızartması için şu yöntemi deneyebilirsiniz: 3. Hazırlanışı: - Patatesleri soyalım ve istediğimiz büyüklükte dilimleyelim. - Dilimlediğimiz patatesleri tuzlu suda yarım saat bekletelim. - Yarım saat sonra patatesleri tuzlu sudan çıkarıp suyunu süzdükten sonra kağıt havlu ile iyice kurulayalım. - Patatesleri orta ısıdaki bol yağda 7-8 dakika kızarttıktan sonra tel süzgeç yardımı ile yağdan çıkaralım ve soğumasını bekleyelim. - Patatesler soğurken yağı iyice kızdıralım. - Soğuyan patatesleri ikinci defa yağın içine atıp 8 dakika kızartalım. - Tel süzgeç yardımı ile yağdan çıkardığımız patatesler çıtır çıtır olacaktır.