Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates kruton kızartmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 1 adet bayat ekmek, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber 2.
- Hazırlanışı:
- Ekmeği biraz sertleşmesi için bir gece kadar açıkta bırakın 2.
- Ekmeği dilimleyin ve dilimleri küp küp keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 2.
- Küp ekmeklerin üzerine nane, pul biberi, kekiği, toz kırmızı biberi, sarımsak tozunu ve tuzu serpin 2.
- Zeytinyağını gezdirip harmanlayın 2.
- Küp ekmekleri tepside iyice yayarak 170°C fırında kızartın 2.
Alternatif olarak, çıtır patates kızartması için şu yöntemi deneyebilirsiniz:
- Hazırlanışı:
- Patatesleri soyalım ve istediğimiz büyüklükte dilimleyelim 3.
- Dilimlediğimiz patatesleri tuzlu suda yarım saat bekletelim 3.
- Yarım saat sonra patatesleri tuzlu sudan çıkarıp suyunu süzdükten sonra kağıt havlu ile iyice kurulayalım 3.
- Patatesleri orta ısıdaki bol yağda 7-8 dakika kızarttıktan sonra tel süzgeç yardımı ile yağdan çıkaralım ve soğumasını bekleyelim 3.
- Patatesler soğurken yağı iyice kızdıralım 3.
- Soğuyan patatesleri ikinci defa yağın içine atıp 8 dakika kızartalım 3.
- Tel süzgeç yardımı ile yağdan çıkardığımız patatesler çıtır çıtır olacaktır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: