Yaban mersini likörü yapmak için gerekli malzemeler: 1 (12 ons) paket dondurulmuş yaban mersini, çözülmüş; ½ limon, rendelenmiş; 3 tam karanfil; 1,5 bardak votka; ¾ bardak basit şurup. Yapılışı: 1. Yaban mersini bir kasede çatalla ezin. 2. Sterilize edilmiş 1 litrelik bir kavanoza aktarın. 3. Limon kabuğu rendesi ve karanfil ekleyin, ardından votkayı dökün. 4. Kavanozu kapatın ve 3 ay boyunca serin ve karanlık bir yerde bekletin, birkaç günde bir hafifçe sallayın. 5. 3 ay sonra yaban mersini süzün ve atın. 6. Cheesecloth'tan başka bir sterilize 1 litrelik kavanoza filtreleyin. 7. Basit şurubu dökün, kavanozu sıkıca kapatın ve şurup çözünene kadar sallayın. 8. En az 1 ay daha serin ve karanlık bir yerde bekletin. 9. Sıvıyı tekrar cheesecloth ile filtreleyin. 10. Dekoratif şişelere dökün. Likör yapımı alkol içerdiğinden, bu işlemi güvenli bir şekilde gerçekleştirmek önemlidir.