Prina yağının zararlı olmasının bazı nedenleri: Kimyasal çözücü kullanımı: Prina, zeytin posasının zararlı kimyasal çözücüler kullanılarak ekstrakte edilmesiyle elde edilir. Kanserojen maddeler: Prina yağında, sınır değerlerin üzerinde olduğunda sağlık riski oluşturan polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH) ve alfa-Benzo(a)piren (BaP) gibi kanserojen maddeler bulunabilir. Düşük kalite: Prina yağı, serbest yağ asitliği açısından düşük kaliteye sahiptir ve bu durum, yağın sağlık açısından riskli olmasına yol açabilir. Avrupa Birliği sınır değerlerine göre, prina yağında BaP miktarı kilogram başına 2 mikrogramı geçmemelidir. Prina yağı, gıda etiketlerinde belirtilmediği sürece yiyeceklerde kullanılmamalıdır.