Fidanlık, fidelik, süs bitkileri ve çiçek soğanı üretilen yerlerin ruhsatlandırılmasına ilişkin yönetmelik, Fidan, Fide, Süs Bitkileri ve Çiçek Soğanı Üretilen Yerlerin Ruhsatlandırılmasına İlişkin Yönetmelik olarak adlandırılmaktadır. Bu yönetmeliğin amacı, karantinaya tabi zararlı organizmalar yönünden temiz olan üretim materyallerinin ticari amaçla yetiştirildiği yerlerin ruhsatlandırılması ve kontrolünün sağlanmasıdır. Yönetmeliğin bazı önemli maddeleri: - Ruhsat süreleri: Açıkta ve toprakta fidan üretim yerleri için bir üretim dönemi, tüplü fidan, fide, süs bitkileri ve çiçek soğanı üretim yerleri için dört veya beş yıldır. - Üretim koşulları: Üretim yerlerinde tüpler ve toprak arasında izolasyon sağlanması, yüzey akışının önlenmesi ve zararlı organizmalardan arındırılmış toprak kullanılması gerekmektedir. - Muayene: Üretim alanları ve fidelikler, vejetasyon, kesim ve söküm dönemlerinde en az birer defa muayene edilir. - Kayıt tutma: Üreticiler, üretim sezonu boyunca yaptığı her türlü faaliyetin kaydını tutmak zorundadır.