Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Seracılık, bitkilerin kontrollü bir ortamda yetiştirilmesi yöntemidir 12. Bu yöntem, özellikle iklim koşullarının elverişsiz olduğu bölgelerde bitki üretimini artırmak amacıyla geliştirilmiştir 1.
Seracılığın temel özellikleri:
- İklim Kontrolü: Seralar, iç ortamın sıcaklık, nem ve ışık düzeylerinin kontrol edilmesine olanak tanır 13.
- Uzun Üretim Dönemi: Yılın her döneminde ürün elde etmeyi sağlar 14.
- Verim Artışı: Bitkilerin daha sağlıklı büyümesi ve hastalıklara karşı dirençli hale gelmesi, verimliliği artırır 13.
- Su Tasarrufu: Seralarda sulama sistemleri daha etkin bir şekilde kullanılabildiği için su tasarrufu sağlanabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: