Küçük yangın söndürmek, genellikle acil durumlarda, genellikle elde taşınan silindirik basınçlı bir kap olan yangın söndürücülerle, küçük yangınları söndürmek veya kontrol etmek anlamına gelir. Bazı küçük yangın söndürme yöntemleri: Yangın battaniyesi: Yangını oksijensiz bırakarak, özellikle mutfak veya elektrik yangınlarında kullanılır. Karbonat veya tuz: Yemeklik yağ yangınlarında etkilidir; karbonat yangını oksijensiz bırakır, tuz ise ısıyı soğurur. Islak havlu: Küçük alevleri söndürmek veya dumanın yayılmasını engellemek için kullanılır. Yangın söndürücü kullanırken, yangın türünün ve uygun söndürücü türünün belirlenmesi önemlidir; örneğin, köpüklü söndürücüler kızartma tavalarındaki yangınlarda, su bazlı söndürücüler ise elektrikli cihaz yangınlarında kullanılamaz.