Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde kefir yapımı şu şekilde gerçekleştirilir:
- Sütün Hazırlanması:
- Mayalama:
- Olgunlaşma:
- Bir süre sonra süt ağırlaşır ve ayrana benzer bir görünüm alır, içinde ufak tomalar oluşur 4.
- Süzme:
- Süt, madeni olmayan bir tel süzgeçten geçirilir 4.
- Saklama:
- Süzgecin üzerinde kalan yumaklar-tomaklar "kefir daneleri"dir ve saklanarak tekrar kullanılabilir 4.
Evde kefir yapımı için ise 1 litre taze süt ve bir yemek kaşığı kefir mayası (kefir danesi) gereklidir 3. Sütün kaynatılıp oda ısısına soğutulmasının ardından maya eklenerek 24 saat bekletilir ve ardından süzülür 3.
Kefir yapımı sırasında hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve gerekli durumlarda bir uzmana danışılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: