Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kefirin tutması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Sütün seçimi: Pastörize günlük süt veya antibiyotiksiz çiğ süt kullanılabilir 23. UHT sütler uygun değildir 23.
- Mayalama ortamı: İdeal mayalama sıcaklığı 21-25°C arasındadır 2. Ortam çok soğuk veya çok sıcak olmamalıdır 2.
- Metal kullanımı: Metal kaşık, süzgeç veya kap kullanılmamalıdır 34.
- Karıştırma: Mayalama sırasında karıştırmaya gerek yoktur 2.
- Karanlık ortam: Mayalama sırasında ortam karanlık olmalıdır 4.
- Süre: Mayalanma süresi, kefir mayası miktarına, sütün miktarına ve ortam sıcaklığına bağlı olarak değişir 3. Genellikle 10-24 saat arasında mayalanır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: