• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Zeytinyağının yoğunluğu neden değişir?

    • Kimya
    • Zeytinyağı
    • Yoğunluk

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden olive oil bottle resting on a rustic wooden table in a sunlit Turkish kitchen, with fresh olives and a thermometer nearby, illustrating the factors of purity, acidity, and temperature affecting its density.
    Zeytinyağının yoğunluğu, saflığına, asidik içeriğine ve üretim koşullarına bağlı olarak değişebilir 5.
    Ayrıca, sıcaklık artışı da zeytinyağının yoğunluğunu etkileyebilir; sıcaklık genellikle yoğunluğu azaltır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. dayibilir.com
        1
      2. organiksitem.com
        2
      3. ustayemektarifleri.com
        3
      4. peynircibaba.com
        4
      5. mirliya.com.tr
        5
    • Asidik içerik yoğunluğu nasıl değiştirir?

    • Sıcaklık artışı yoğunluğu neden azaltır?

    • Zeytinyağının yoğunluğu hangi birimlerle ölçülür?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Zeytinyağı katılaşınca yoğunluğu artar mı?

    Evet, zeytinyağı katılaşınca yoğunluğu artar. Zeytinyağının yoğunluğu, 0,914 ila 0,919 g/cm³ arasında değişir. Zeytinyağının donma noktası -6°C'dir ve bu sıcaklıkta katılaşır.
    • Bilim
    • Fizik
    • Yoğunluk
    • Zeytinyağı
    5 kaynak

    Zeytinyağı neden katılaşır?

    Zeytinyağının katılaşmasının birkaç nedeni vardır: Düşük sıcaklıklar. Zeytin türü ve üretim süreci. Yağ asitlerinin bileşimi. Zeytinyağının katılaşması, onun sahte olmadığı ve doğal, saf bir ürün olduğu anlamına gelebilir.
    • Gıda
    • Kimya
    5 kaynak
    A golden olive oil bottle resting on a wooden table in a sunlit Turkish kitchen, with ripe olives and a traditional copper measuring scale nearby.

    Zeytinyağı yoğunluğu kaç olmalı?

    Zeytinyağının yoğunluğu 0,914 ile 0,919 g·cm³ arasında olmalıdır.
    • Sağlık
    • Gıda
    • Zeytinyağı
    • Yoğunluk
    5 kaynak

    Zeytinyağı neden suyun yüzeyinde kalır?

    Zeytinyağının suyun yüzeyinde kalmasının sebebi, yoğunluk farkıdır. Zeytinyağının yoğunluğu daha düşüktür. Yer çekimi. Zeytinyağı daha az yoğun olduğu için suyun üzerinde kalır. Bu durum, sadece zeytinyağı ve su için değil, farklı yoğunluklara sahip tüm sıvılar için geçerlidir.
    • Bilim
    • Fizik
    • Sıvılar
    • Yoğunluk
    5 kaynak
    A warm Turkish kitchen with a glass of golden olive oil placed inside a refrigerator, a small bowl of olive oil being sniffed by a smiling woman in an apron, and a white paper with a visible oil ring next to a water glass where droplets of oil float on the surface.

    Doğal zeytinyağı nasıl anlaşılır?

    Doğal zeytinyağının anlaşılmasında kullanılabilecek bazı yöntemler şunlardır: Donma testi. Su testi. Tuz ruhu testi. Tadım testi. Koku testi. Zeytinyağının doğal olup olmadığını anlamak için en doğru yöntem, güvenilir ve bilinen markalardan alışveriş yapmaktır.
    • GünlükYaşam
    • Yemek
    • Zeytinyağı
    5 kaynak

    En yoğun zeytinyağı hangisi?

    En yoğun zeytinyağları arasında erken hasat zeytinyağı ve natürel sızma zeytinyağı öne çıkmaktadır. Erken hasat zeytinyağı, zeytinlerin henüz yeşil ve olgunlaşmamış olduğu zamanda toplanarak üretilir. Natürel sızma zeytinyağı, zeytinlerin mekanik yöntemlerle sıkılmasıyla elde edilir ve asit oranı %0.8'e kadar uygundur. Ayrıca, filtre edilmemiş zeytinyağı da yoğun bir tat profiline sahip olabilir.
    • Gıda
    • Zeytinyağı
    • Kalite
    • SoğukSıkım
    5 kaynak

    Zeytinyağının özkütlesi neden sudan azdır?

    Zeytinyağının özkütlesinin sudan az olmasının sebebi, zeytinyağının molekül ağırlığının ve doygunluk derecesinin sudan daha düşük olmasıdır. Özkütle, bir maddeye ait birim hacminin kütlesini ifade eden bir ölçümdür. Aynı miktardaki su ve zeytinyağının moleküllerinin sayısı birbirinden farklıdır.
    • Bilim
    • Fizik
    • Kimya
    • Sıvılar
    • Yoğunluk
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"eh3i0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fzeytinyaginin-yogunlugu-neden-degisir-911664668%3Flr%3D213%26ncrnd%3D54778","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"2157173141757364793","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757364889292363-2729857216964199113-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-128-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"eh3iw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"eh3i1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"eh3iw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"eh3i2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Zeytinyağının yoğunluğu, **saflığına, asidik içeriğine ve üretim koşullarına** bağlı olarak değişebilir [```5```](https://mirliya.com.tr/zeytinyaginin-ozgul-agirligi/).\n\nAyrıca, **sıcaklık artışı** da zeytinyağının yoğunluğunu etkileyebilir; sıcaklık genellikle yoğunluğu azaltır [```1```](https://www.dayibilir.com/soru/117133/zeytinyaginin-ozkutlesi-ne-kadar).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.dayibilir.com/soru/117133/zeytinyaginin-ozkutlesi-ne-kadar","title":"Zeytinyağının Özkütlesi Ne Kadar?-117133...","shownUrl":"https://www.dayibilir.com/soru/117133/zeytinyaginin-ozkutlesi-ne-kadar","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.organiksitem.com/blog/icerik/zeytinyagi-kalitesini-etkileyen-faktorler-nelerdir","title":"Zeytinyağı Kalitesini Etkileyen Faktörler Nelerdir?","shownUrl":"https://www.organiksitem.com/blog/icerik/zeytinyagi-kalitesini-etkileyen-faktorler-nelerdir","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/zeytin-yag-neden-uste-ckar","title":"Zeytin Yağı Neden Üste Çıkar?","shownUrl":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/zeytin-yag-neden-uste-ckar","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.peynircibaba.com/zeytinyaginin-kalitesini-neler-etkiler","title":"Zeytinyağının Kalitesini Neler Etkiler? - Peynirci Baba","shownUrl":"https://www.peynircibaba.com/zeytinyaginin-kalitesini-neler-etkiler","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://mirliya.com.tr/zeytinyaginin-ozgul-agirligi/","title":"Zeytinyağının Özgül Ağırlığı - Mirliya Zeytin & Zeytinyağları","shownUrl":"https://mirliya.com.tr/zeytinyaginin-ozgul-agirligi/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Zeytinyağının yoğunluğu neden değişir?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"Kimya"},{"href":"/yacevap/t/zeytinyagi","text":"Zeytinyağı"},{"href":"/yacevap/t/yogunluk","text":"Yoğunluk"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Asidik içerik yoğunluğu nasıl değiştirir?","url":"/search?text=Asidik+i%C3%A7erik+zeytinya%C4%9F%C4%B1n%C4%B1n+yo%C4%9Funlu%C4%9Funu+nas%C4%B1l+etkiler%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Sıcaklık artışı yoğunluğu neden azaltır?","url":"/search?text=S%C4%B1cakl%C4%B1k+art%C4%B1%C5%9F%C4%B1+zeytinya%C4%9F%C4%B1n%C4%B1n+yo%C4%9Funlu%C4%9Funu+neden+azalt%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Zeytinyağının yoğunluğu hangi birimlerle ölçülür?","url":"/search?text=Zeytinya%C4%9F%C4%B1n%C4%B1n+yo%C4%9Funlu%C4%9Fu+hangi+birimlerle+%C3%B6l%C3%A7%C3%BCl%C3%BCr%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Zeytinya%C4%9F%C4%B1n%C4%B1n+yo%C4%9Funlu%C4%9Fu+neden+de%C4%9Fi%C5%9Fir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A golden olive oil bottle resting on a rustic wooden table in a sunlit Turkish kitchen, with fresh olives and a thermometer nearby, illustrating the factors of purity, acidity, and temperature affecting its density.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-X3btVZzBwxXOP3WTbzml/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"2157173141757364793","reqid":"1757364889292363-2729857216964199113-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-128-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757364889292363-2729857216964199113-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-128-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"eh3iw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"eh3i3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eodev.com/gorev/16614124?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nfo.meb.k12.tr/icerikler/zeytinyagi-neden-uste-cikar_6654300.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/zeytinyag-sogukta-ne-olur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidanotlari.com/zeytinyagi-nasil-uretilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ozemleyasam.com/blog/icerik/hakiki-zeytinyagi-donar-mi?size=16&stub=1"],"header":"Zeytinyağı katılaşınca yoğunluğu artar mı?","teaser":"Evet, zeytinyağı katılaşınca yoğunluğu artar. Zeytinyağının yoğunluğu, 0,914 ila 0,919 g/cm³ arasında değişir. Zeytinyağının donma noktası -6°C'dir ve bu sıcaklıkta katılaşır.","href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/zeytinyagi-katilasinca-yogunlugu-artar-mi-8240768","tags":[{"href":"/yacevap/t/bilim","text":"Bilim"},{"href":"/yacevap/t/fizik","text":"Fizik"},{"href":"/yacevap/t/yogunluk","text":"Yoğunluk"},{"href":"/yacevap/t/zeytinyagi","text":"Zeytinyağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kariafarm.com/blogs/news/zeytinyagi-nasil-saklanir-bayatlar-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mini.donanimhaber.com/zeytinyagi-neden-boyle--136885912?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eodev.com/gorev/14518898?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ulysseszeytinyagi.com/zeytinyagi-donar-mi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ozemleyasam.com/blog/icerik/hakiki-zeytinyagi-donar-mi?size=16&stub=1"],"header":"Zeytinyağı neden katılaşır?","teaser":"Zeytinyağının katılaşmasının birkaç nedeni vardır: Düşük sıcaklıklar. Zeytin türü ve üretim süreci. Yağ asitlerinin bileşimi. Zeytinyağının katılaşması, onun sahte olmadığı ve doğal, saf bir ürün olduğu anlamına gelebilir.","href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/zeytinyagi-neden-katilasir-2298523364","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"Kimya"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nkgoo.com/1-litre-zeytinyagi-kac-kg-zeytinyagi-ozellikleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mirliya.com.tr/zeytinyaginin-ozgul-agirligi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/egitim/zeytinyagi-ozkutlesi-nedir-zeytinyagi-yogunlugu-ve-ozkutlesi-kactir-nasil-hesaplanir-e1-6712196?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://zeytinana.com/1-lt-zeytinyagi-kac-kg-zeytinyagi-ve-litre-hesaplamasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Zeytinya%C4%9F%C4%B1?size=16&stub=1"],"header":"Zeytinyağı yoğunluğu kaç olmalı?","teaser":"Zeytinyağının yoğunluğu 0,914 ile 0,919 g·cm³ arasında olmalıdır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/zeytinyagi-yogunlugu-kac-olmali-537473511","tags":[{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/zeytinyagi","text":"Zeytinyağı"},{"href":"/yacevap/t/yogunluk","text":"Yoğunluk"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden olive oil bottle resting on a wooden table in a sunlit Turkish kitchen, with ripe olives and a traditional copper measuring scale nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-3yGl9pRCHnD8LztlLFI1/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eodev.com/gorev/16725110?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://dulivo.com.tr/neden-zeytinyagi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ayolis.com/blog/icerik/gercek-zeytinyagi-nasil-anlasilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.onlineodev.com/92041/dikkatlice-inceleyiniz-zeytinyagi-icerisine-konuldugunda-zeytinyagi-aciklayiniz?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/zeytinyag-neden-suyun-ustunde-yuzer?size=16&stub=1"],"header":"Zeytinyağı neden suyun yüzeyinde kalır?","teaser":"Zeytinyağının suyun yüzeyinde kalmasının sebebi, yoğunluk farkıdır. Zeytinyağının yoğunluğu daha düşüktür. Yer çekimi. Zeytinyağı daha az yoğun olduğu için suyun üzerinde kalır. Bu durum, sadece zeytinyağı ve su için değil, farklı yoğunluklara sahip tüm sıvılar için geçerlidir.","href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/zeytinyagi-neden-suyun-yuzeyinde-kalir-1178638071","tags":[{"href":"/yacevap/t/bilim","text":"Bilim"},{"href":"/yacevap/t/fizik","text":"Fizik"},{"href":"/yacevap/t/sivilar","text":"Sıvılar"},{"href":"/yacevap/t/yogunluk","text":"Yoğunluk"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/galeri/sahte-zeytinyagi-nasil-anlasilir-iste-evde-uygulayabileceginiz-bazi-testler-7336833?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gercek-hakiki-zeytinyagi-nasil-anlasilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://oleamea.com.tr/blogs/news/hakiki-zeytinyagi-nasil-anlasilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gaiaoliva.com.tr/kaliteli-ve-dogal-zeytinyagi-nasil-anlasilir-lezzet-ve-saglik-icin-dogru-tercihler?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ozemleyasam.com/blog/icerik/hakiki-zeytinyagi-nasil-anlasilir?size=16&stub=1"],"header":"Doğal zeytinyağı nasıl anlaşılır?","teaser":"Doğal zeytinyağının anlaşılmasında kullanılabilecek bazı yöntemler şunlardır: Donma testi. Su testi. Tuz ruhu testi. Tadım testi. Koku testi. Zeytinyağının doğal olup olmadığını anlamak için en doğru yöntem, güvenilir ve bilinen markalardan alışveriş yapmaktır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/dogal-zeytinyagi-nasil-anlasilir-3078831952","tags":[{"href":"/yacevap/t/gunlukyasam","text":"GünlükYaşam"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/zeytinyagi","text":"Zeytinyağı"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm Turkish kitchen with a glass of golden olive oil placed inside a refrigerator, a small bowl of olive oil being sniffed by a smiling woman in an apron, and a white paper with a visible oil ring next to a water glass where droplets of oil float on the surface.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16270576/picture-hpoSRmztaJ6Y1859Njtq/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ozemleyasam.com/blog/icerik/zeytinyagi-cesitleri-nelerdir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dokuzeylul.com/zeytinyagi-alirken-nelere-dikkat-etmeliyiz-en-iyi-zeytinyagi-nasil-secilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://oleamea.com.tr/blogs/news/zeytinyagi-cesitleri-nelerdir-hangisi-tercih-edilmeli?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ayolis.com/blog/icerik/zeytinyagi-cesitleri-nelerdir-hangisi-tercih-edilmeli?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ayvada.com.tr/blog/icerik/zeytinyagi-cesitleri-nelerdir-hangisi-tercih-edilmeli?size=16&stub=1"],"header":"En yoğun zeytinyağı hangisi?","teaser":"En yoğun zeytinyağları arasında erken hasat zeytinyağı ve natürel sızma zeytinyağı öne çıkmaktadır. Erken hasat zeytinyağı, zeytinlerin henüz yeşil ve olgunlaşmamış olduğu zamanda toplanarak üretilir. Natürel sızma zeytinyağı, zeytinlerin mekanik yöntemlerle sıkılmasıyla elde edilir ve asit oranı %0.8'e kadar uygundur. Ayrıca, filtre edilmemiş zeytinyağı da yoğun bir tat profiline sahip olabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/en-yogun-zeytinyagi-hangisi-3713344544","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/zeytinyagi","text":"Zeytinyağı"},{"href":"/yacevap/t/kalite","text":"Kalite"},{"href":"/yacevap/t/soguksikim","text":"SoğukSıkım"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/zeytinyaginin-ozkutlesi-sudan-buyuk-mu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eodev.com/gorev/18868915?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/2581340?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/zeytinyag-sudan-hafif-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://fenbilimleri.org/birbirine-karismayan-sivilar-neden-farkli-sekilde-konumlanirlar/?size=16&stub=1"],"header":"Zeytinyağının özkütlesi neden sudan azdır?","teaser":"Zeytinyağının özkütlesinin sudan az olmasının sebebi, zeytinyağının molekül ağırlığının ve doygunluk derecesinin sudan daha düşük olmasıdır. Özkütle, bir maddeye ait birim hacminin kütlesini ifade eden bir ölçümdür. Aynı miktardaki su ve zeytinyağının moleküllerinin sayısı birbirinden farklıdır.","href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/zeytinyaginin-ozkutlesi-neden-sudan-azdir-995272569","tags":[{"href":"/yacevap/t/bilim","text":"Bilim"},{"href":"/yacevap/t/fizik","text":"Fizik"},{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"Kimya"},{"href":"/yacevap/t/sivilar","text":"Sıvılar"},{"href":"/yacevap/t/yogunluk","text":"Yoğunluk"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"eh3iw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"eh3i4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"eh3iw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"eh3i5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"eh3iw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}