Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağının katılaşmasının birkaç nedeni vardır:
- Düşük sıcaklıklar 13. Zeytinyağı, 0°C ile 6°C arasındaki sıcaklıklarda donmaya başlar 4. Soğuk hava, yağdaki doymuş yağ asitlerinin kristalleşmesine ve katılaşmasına neden olur 13.
- Zeytin türü ve üretim süreci 14. Zeytin türünün yanı sıra, yetiştirilme bölgesi ve üretim yöntemi de donma noktasını etkiler 4. Örneğin, erken hasat zeytinyağları daha fazla fenolik bileşen içerdiği için daha çabuk donabilir 1.
- Yağ asitlerinin bileşimi 34. Yüksek oleik asit içeriğine sahip zeytinyağları, daha düşük sıcaklıklarda donar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: