• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Zeytin çizerken neden sirke konur?

    • Yemek
    • Zeytin
    • MalzemeKullanımı
    • Fermentasyon

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zeytin çizerken sirke konmasının nedeni, zeytinlerin acılığını gidermek ve tatlanmasını hızlandırmaktır 14.
    Zeytinlerin çizilmesi, içindeki acı maddenin (oleuropein) dışarı çıkmasını sağlar 1. Sirke, bu süreci hızlandırarak zeytinlerin daha kısa sürede tatlanmasını mümkün kılar 14.
    Ayrıca, zeytinlerin üzerine konulan sirke, salamura suyunu zenginleştirir ve mikroorganizmaların faaliyetleri için uygun bir ortam oluşturarak fermantasyonu destekler 4.
    Zeytin kurarken kullanılan sirke, genellikle üzüm sirkesi veya elma sirkesi olur 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. yemek.haber7.com
        1
      2. zeytinana.com
        2
      3. ustayemektarifleri.com
        3
      4. ontugfidancilik.com
        4
      5. feeddi.com
        5
    • Sirkenin zeytin üzerindeki kimyasal etkileri nelerdir?

    • Sirke zeytinlerin besin değerini nasıl etkiler?

    • Sirke ile zeytin çizmenin geleneksel yöntemleri nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Sele zeytinine hangi sirke konur?

    Sele zeytini yapımında yarım çay bardağı sirke kullanılır. Sele zeytini, sirke ile birlikte zeytinyağı da eklenerek servis edilebilir. Sirkede bekletilen sele zeytini, servis yapmadan önce suda yıkanmalıdır; aksi takdirde üzerinde sirke kokusu kalabilir. Sele zeytini yapımında kullanılan sirke türü hakkında bilgi bulunamadı.
    • Gıda
    • Tarım
    • Zeytin
    • Sirke
    5 kaynak

    Zeytine limon mu sirke mi?

    Zeytin yapımında hem sirke hem de limon kullanılabilir, ancak tercih edilen yöntem genellikle sirke olmaktadır. Sirke, zeytinlerin lezzetini artırmak ve bakteri ile küf oluşumunu engellemek için salamura suyuna eklenir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Zeytin
    • Malzemeler
    5 kaynak

    Siyah zeytin kurarken sirke konur mu?

    Evet, siyah zeytin kurarken sirke konur. Siyah zeytin kurarken genellikle 1 çay bardağı sirke kullanılır. Zeytinleri kurduktan sonra, tuzun tamamen erimesi ve zeytinlerin tatlanması için iki ay boyunca günde 2-3 defa sallamak gerekir.
    • Gıda
    • Zeytin
    • Kurutma
    • Sirke
    5 kaynak

    Zeytin tatlandırmak için hangi sirke kullanılır?

    Zeytin tatlandırmak için elma sirkesi kullanılabilir. Zeytin tatlandırırken kullanılan diğer malzemeler ise şu şekildedir: 5 kiloluk bidon için 3 kilo siyah zeytin; 6 yemek kaşığı iri kaya tuzu; 3 yemek kaşığı sirke; 1 çay bardağı zeytinyağı. Sirke kullanmak şart değildir. Zeytin tatlandırma tarifi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir: nefisyemektarifleri.com; aksam.com.tr. Zeytin tatlandırma işlemi için bir uzmana danışılması önerilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Baharatlar
    • Zeytin
    5 kaynak

    Zeytinin fazla tuzu sirkeli suda bekletilir mi?

    Evet, zeytinin fazla tuzu sirkeli suda bekletilerek azaltılabilir. Bu yöntem için, zeytinler bir kaba konup üzerini geçecek kadar su eklenir ve yarım bardak elma sirkesi ilave edilir. Ancak, sirkeli sudan çıkarılan zeytinlerin sirke kokusundan kurtulmak için iyice yıkanması gerekir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Baharatlar
    • Zeytin
    5 kaynak

    Zeytin nasıl şekillendirilir?

    Zeytin şekillendirmekten kasıt, zeytinlerin tatlanması için yapılan işlemler olabilir. Zeytinlerin şekillendirilmesi için yapılan işlemlerden bazıları şunlardır: Çizme. Sele yöntemi. Hava verilerek siyah zeytin yapımı. Zeytin yapımı için bir uzmana danışılması önerilir.
    • Gıda
    • Zeytin
    • Tarif
    • YemekHazırlama
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"c5s70":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fzeytin-cizerken-neden-sirke-konur-515275909%3Flr%3D213%26ncrnd%3D31129","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1276404241759671559","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1759671653006142-8015308292895599128-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-202-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c5s7w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"c5s71":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c5s7w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"c5s72":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Zeytin çizerken sirke konmasının nedeni, **zeytinlerin acılığını gidermek ve tatlanmasını hızlandırmaktır** [```1```](https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/zeytin-neden-cizilir)[```4```](https://racoflame.com.tr/siyah-zeytin-yaparken-neden-sirke-konur/).\n\nZeytinlerin çizilmesi, içindeki acı maddenin (oleuropein) dışarı çıkmasını sağlar [```1```](https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/zeytin-neden-cizilir). Sirke, bu süreci hızlandırarak zeytinlerin daha kısa sürede tatlanmasını mümkün kılar [```1```](https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/zeytin-neden-cizilir)[```4```](https://racoflame.com.tr/siyah-zeytin-yaparken-neden-sirke-konur/).\n\nAyrıca, zeytinlerin üzerine konulan sirke, salamura suyunu zenginleştirir ve mikroorganizmaların faaliyetleri için uygun bir ortam oluşturarak fermantasyonu destekler [```4```](https://racoflame.com.tr/siyah-zeytin-yaparken-neden-sirke-konur/).\n\nZeytin kurarken kullanılan sirke, genellikle üzüm sirkesi veya elma sirkesi olur [```4```](https://racoflame.com.tr/siyah-zeytin-yaparken-neden-sirke-konur/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://yemek.haber7.com/pratik-bilgiler/haber/600393-evde-cizme-zeytin-yapilisi","title":"Evde Çizme Zeytin Yapılışı - Pratik Bilgiler Haberleri","shownUrl":"https://yemek.haber7.com/pratik-bilgiler/haber/600393-evde-cizme-zeytin-yapilisi","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://zeytinana.com/5-kiloluk-yesil-zeytin-nasil-kurulur-iste-pratik-tarifler","title":"5 Kiloluk Yeşil Zeytin Nasıl Kurulur ? İşte Pratik Tarifler","shownUrl":"https://zeytinana.com/5-kiloluk-yesil-zeytin-nasil-kurulur-iste-pratik-tarifler","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/zeytin-neden-cizilir","title":"Zeytin Neden Çizilir?","shownUrl":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/zeytin-neden-cizilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.ontugfidancilik.com/siyah-zeytinin-isleme-yontemleri","title":"Siyah Zeytinin İşleme Yöntemleri | Öntuğ Fidancılık","shownUrl":"https://www.ontugfidancilik.com/siyah-zeytinin-isleme-yontemleri","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://feeddi.com/zeytin-kurarken-sirke-neden-konur","title":"Zeytin Kurarken Sirke Neden Konur","shownUrl":"https://feeddi.com/zeytin-kurarken-sirke-neden-konur","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Zeytin çizerken neden sirke konur?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/zeytin","text":"Zeytin"},{"href":"/yacevap/t/malzemekullanimi","text":"MalzemeKullanımı"},{"href":"/yacevap/t/fermentasyon","text":"Fermentasyon"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Sirkenin zeytin üzerindeki kimyasal etkileri nelerdir?","url":"/search?text=Sirkenin+zeytin+%C3%BCzerindeki+kimyasal+etkileri&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Sirke zeytinlerin besin değerini nasıl etkiler?","url":"/search?text=Sirke+zeytinlerin+besin+de%C4%9Ferini+nas%C4%B1l+etkiler%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Sirke ile zeytin çizmenin geleneksel yöntemleri nelerdir?","url":"/search?text=Sirke+ile+zeytin+%C3%A7izme+geleneksel+y%C3%B6ntemleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Zeytin+%C3%A7izerken+neden+sirke+konur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"1276404241759671559","reqid":"1759671653006142-8015308292895599128-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-202-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1759671653006142-8015308292895599128-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-202-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c5s7w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"c5s73":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mucahitkivrak.baun.edu.tr/index_dosyalar/29-8-sele-zeytin.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/mutfak-sirlari/fazla-tuzlu-sele-siyah-zeytini-tuzsuz-yapmak?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/ascifok.com/default.asp%3fsayfa=10&id=1141?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://muhammedfurkanakdogan.com.tr/sele-zeytin-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/sele-zeytini/?size=16&stub=1"],"header":"Sele zeytinine hangi sirke konur?","teaser":"Sele zeytini yapımında yarım çay bardağı sirke kullanılır. Sele zeytini, sirke ile birlikte zeytinyağı da eklenerek servis edilebilir. Sirkede bekletilen sele zeytini, servis yapmadan önce suda yıkanmalıdır; aksi takdirde üzerinde sirke kokusu kalabilir. Sele zeytini yapımında kullanılan sirke türü hakkında bilgi bulunamadı.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sele-zeytinine-hangi-sirke-konur-261930750","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tarim","text":"Tarım"},{"href":"/yacevap/t/zeytin","text":"Zeytin"},{"href":"/yacevap/t/sirke","text":"Sirke"}],"imageThumbProps":{"alt":"A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds a bowl of glossy black sele olives drizzled with golden olive oil, a small glass of vinegar beside it, and a clay jar half-filled with brine, evoking the traditional preparation process.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-N94f4tKKTniIYjVpe8WY/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/zeytin-yaparken-limon-tuzu-kullanilir-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/bilgi-rehberi/kuflu-zeytin-problemine-son-veren-teknik-beyazlamadan-kuflenmeden-aylarca-tas-gibi-kaliyor-7356160?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://zeytinana.com/5-kiloluk-yesil-zeytin-nasil-kurulur-iste-pratik-tarifler?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.evimdergisi.com.tr/salamura-zeytin-nasil-yapilir-nasil-tatlandirilir-yikanir-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/zeytin-neyle-yaglanr?size=16&stub=1"],"header":"Zeytine limon mu sirke mi?","teaser":"Zeytin yapımında hem sirke hem de limon kullanılabilir, ancak tercih edilen yöntem genellikle sirke olmaktadır. Sirke, zeytinlerin lezzetini artırmak ve bakteri ile küf oluşumunu engellemek için salamura suyuna eklenir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/zeytine-limon-mu-sirke-mi-2781391369","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/zeytin","text":"Zeytin"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://dogalurunlerzeytincilik.wordpress.com/2015/04/07/siyah-zeytin-kurulumu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.zeytinyagli.gen.tr/siyah-zeytin-nasil-kurulur.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://fidaninbahcesi.com/zeytin/zeytin-nasil-kurulur/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.evrensel.net/haber/298947/siyah-ve-yesil-zeytin-nasil-yapilir-nasil-tatlandirilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bg360.com.tr/nasil-yapilir/siyah-zeytin-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"header":"Siyah zeytin kurarken sirke konur mu?","teaser":"Evet, siyah zeytin kurarken sirke konur. Siyah zeytin kurarken genellikle 1 çay bardağı sirke kullanılır. Zeytinleri kurduktan sonra, tuzun tamamen erimesi ve zeytinlerin tatlanması için iki ay boyunca günde 2-3 defa sallamak gerekir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/siyah-zeytin-kurarken-sirke-konur-mu-3401880351","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/zeytin","text":"Zeytin"},{"href":"/yacevap/t/kurutma","text":"Kurutma"},{"href":"/yacevap/t/sirke","text":"Sirke"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yasam/zeytinin-aciligi-nasil-giderilir-yesil-ve-siyah-zeytin-nasil-tatlandirilir-acisi-nasil-alinir-rs1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/siyah-zeytin-nasil-yapilir-ev-yapimi-siyah-zeytin-nasil-tatlandirilir/haber-1414924?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.takvim.com.tr/yasam/2023/11/11/siyah-zeytin-nasil-tatlandirilir-aci-zeytin-yemeye-son-kahvaltinin-vazgecilmezi-olacak?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.marmarabirlik.com.tr/sorular/zeytin-hakkinda?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yenisokegazetesi.com/haber/22125829/kirma-zeytin-sofralar-icin-hazirlaniyor-iste-tatlandirma-yontemi?size=16&stub=1"],"header":"Zeytin tatlandırmak için hangi sirke kullanılır?","teaser":"Zeytin tatlandırmak için elma sirkesi kullanılabilir. Zeytin tatlandırırken kullanılan diğer malzemeler ise şu şekildedir: 5 kiloluk bidon için 3 kilo siyah zeytin; 6 yemek kaşığı iri kaya tuzu; 3 yemek kaşığı sirke; 1 çay bardağı zeytinyağı. Sirke kullanmak şart değildir. Zeytin tatlandırma tarifi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir: nefisyemektarifleri.com; aksam.com.tr. Zeytin tatlandırma işlemi için bir uzmana danışılması önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/zeytin-tatlandirmak-icin-hangi-sirke-kullanilir-3315941457","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/zeytin","text":"Zeytin"}],"imageThumbProps":{"alt":"A rustic Turkish kitchen countertop holds a large glass jar filled with black olives, a bottle of apple vinegar, coarse salt, and a small bowl of olive oil, with sunlight streaming through a window onto the ingredients.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-NqQWOMHV2ncFozDZoNFx/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/mutfak-sirlari/fazla-tuzlu-sele-siyah-zeytini-tuzsuz-yapmak?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kamusonhaber.com.tr/zeytinin-fazla-tuzu-nasil-giderilir-143684h.htm?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmetarif.com/zeytinin-tuzunu-ne-giderir-tuzlu-zeytin-suda-ne-kadar-bekletilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yurtgazetesi.com.tr/yasam/zeytinin-fazla-tuzunu-alan-pratik-yontem-h234504.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ekonomim.com/foto-galeri/yasam/zeytinin-tuzu-nasil-giderilir-4-yontemde-zeytin-pamuk-gibi-oluyor-agizda-kekremsi-tadi-kalmiyor-galeri-762817?size=16&stub=1"],"header":"Zeytinin fazla tuzu sirkeli suda bekletilir mi?","teaser":"Evet, zeytinin fazla tuzu sirkeli suda bekletilerek azaltılabilir. Bu yöntem için, zeytinler bir kaba konup üzerini geçecek kadar su eklenir ve yarım bardak elma sirkesi ilave edilir. Ancak, sirkeli sudan çıkarılan zeytinlerin sirke kokusundan kurtulmak için iyice yıkanması gerekir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/zeytinin-fazla-tuzu-sirkeli-suda-bekletilir-mi-4166167408","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/zeytin","text":"Zeytin"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://zeytinana.com/5-kiloluk-yesil-zeytin-nasil-kurulur-iste-pratik-tarifler?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.egeyedonus.com/blog/icerik/yesil-cizik-zeytin-yapimi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/cizik-yesil-zeytin-yapimi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/cizik-zeytin?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hektas.com.tr/blog/zeytin-yetistiriciligine-dair-her-sey-zeytin-nasil-yetistirilir?size=16&stub=1"],"header":"Zeytin nasıl şekillendirilir?","teaser":"Zeytin şekillendirmekten kasıt, zeytinlerin tatlanması için yapılan işlemler olabilir. Zeytinlerin şekillendirilmesi için yapılan işlemlerden bazıları şunlardır: Çizme. Sele yöntemi. Hava verilerek siyah zeytin yapımı. Zeytin yapımı için bir uzmana danışılması önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/zeytin-nasil-sekillendirilir-432969390","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/zeytin","text":"Zeytin"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"Tarif"},{"href":"/yacevap/t/yemekhazirlama","text":"YemekHazırlama"}],"imageThumbProps":{"alt":"A sunlit Turkish kitchen with a wooden table covered in fresh green olives, a sharp knife making shallow cuts into one, and a stone gently cracking another, while a glass jar filled with brine and lemon slices sits nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-XO4S55ilqqrT1iraDqrQ/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c5s7w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"c5s74":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c5s7w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"c5s75":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c5s7w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}