Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yunan usulü meze yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Girit Mezesi Tarifi:
- Malzemeler: 400 g beyaz peynir, 150 g Antep fıstığı içi, 120 g ceviz içi, 2 diş sarımsak, 1 dal taze kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay bardağı zeytinyağı 1.
- Hazırlanışı: Beyaz peyniri 2 saat ılık suda bekletip tekrar sertleşmemesi için buzdolabına koyun 1. Fıstık ve cevizi iri kalacak şekilde rondodan geçirin 1. Ezilmiş sarımsağı, ceviz, fıstık, kekik ve kırmızı pul biberle karıştırıp peynire ekleyin 1. Zeytinyağını yedirerek dökün ve karıştırın 1.
- Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Tarifi:
- Malzemeler: 5 adet közlenmiş biber, yarım çay bardağı zeytinyağı, 200 gram beyaz peynir, yarım limonun suyu, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kekik, tuz (eğer peyniriniz tuzlu ise ilave etmeyin), biraz ceviz içi (isteğe bağlı) 25.
- Hazırlanışı: Kapya biberleri fırında veya ocakta közleyin, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın 25. Biberleri mutfak robotuna koyup üzerine beyaz peynir, pul biber, kırmızı toz biber, kekik, tuz, limon suyu, sirke ve zeytinyağını ekleyerek robottan geçirin 2. Ceviz içi de ilave edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: