Buradasın
Yumurta tatlısı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nefis Yemek Tarifleri'ne göre yumurta tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- 6 yumurta sarısı 1;
- 1,5 su bardağı süt 1;
- 2,5 çay bardağı toz şeker 1;
- Yarım paket vanilya 1;
- 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1.
Yapılışı:
- Yumurta sarılarını tozşekerle çırpın 1.
- Nişasta ve sütü azar azar dökerek ekleyin 1.
- Kısık ateşte el mikseri ile sürekli karıştırarak ve kaynatmadan benmari usulü pişirin 1.
- Vanilyayı ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın 1.
- Kaseyi soğuk su dolu bir kaba alıp sürekli karıştırarak soğutun 1.
- Kaselere paylaştırıp servis yapın 1.
Alternatif bir yumurta tatlısı tarifi:
- 12 adet yumurta (beyaz ve sarıları ayrı kaselere ayrılacak) 2;
- 1 çorba kaşığı tereyağı 2;
- 1,5 su bardağı un karışımı 2;
- 6 su bardağı su 2;
- 6 su bardağı şeker 2.
Yapılışı:
- Yumurta beyazlarını mikserle yaklaşık 10 dakika çırpın 2.
- Ayrı kasedeki yumurta sarılarını çırpın 2.
- Sarı ve köpük kıvamına gelen beyazları aynı kasede birleştirin 2.
- Ardından unu eleyerek ekleyin 2.
- Yağlanmış borcama harcı dökün ve 185 derecelik fırında 30 dakika pişirin 2.
- Kek pişerken şerbetini hazırlamaya başlayın: 6 su bardağı şeker ve suyu karıştırıp kaynamaya bırakın 2.
- Kıvam alan şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakın 2.
- 30 dakika pişen keki 1 saat boyunca fırında bekletin 2.
- 1 saatin sonunda soğuyan şerbetini dökün 2.
- Servise hazır, afiyet olsun 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: