Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çankırı'nın yumurta tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 15 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1;
- 2 fincan irmik 1;
- 2 fincan un 1;
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası 1.
Şerbeti için:
Yapılışı:
- Büyük derin bir kabın içine yumurtaları tek tek kırın ve mikserle 10 dakika durdurmadan çırpın 1.
- Un, irmik ve nişastayı elekten eleyerek çırptığınız yumurtanın içine ilave edin ve tahta kaşık ile karıştırın 1.
- Büyük ve derin bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın ve karışımı içine dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin 1.
- Şerbeti için şeker ve suyu karıştırıp 10-15 dakika kaynatın, 2-3 damla limon damlatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın 1.
- Tatlı piştikten sonra onu da soğumaya bırakın 1.
- İkisi de soğuduktan sonra şerbeti döküp servis yapabilirsiniz 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: