Patatesli yumurtanın içine rendelenmiş kaşar peyniri, kuru soğan, maydanoz, kekik ve pul biber gibi malzemeler eklenebilir. Malzemeler: 2 adet patates; 2 adet yumurta; yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml); 1 çay kaşığı tuz; yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Patateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 2. Tavaya sıvı yağı alıp patatesleri ara ara karıştırarak pişirin. 3. Küçük bir kaseye yumurta, tuz ve pul biberi ekleyip çırpın. 4. Patatesler kızardıktan sonra fazla yağını bir kaseye alın. 5. Patatesleri tavanın tabanına eşit bir şekilde yayın. 6. Çırptığınız yumurtaları patateslerin üzerine gezdirin ve tavanızı çevirerek 2 dakika pişirin. 7. Tavanıza düz bir kapak kapatıp ters çevirerek diğer yüzeyini de 2 dakika pişirin. Tarif, farklı malzemelerle zenginleştirilerek değiştirilebilir.