Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli yumurtanın içine rendelenmiş kaşar peyniri, kuru soğan, maydanoz, kekik ve pul biber gibi malzemeler eklenebilir 125.
Malzemeler:
- 2 adet patates 23;
- 2 adet yumurta 23;
- yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml) 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 2.
Hazırlanışı:
- Patateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın 12.
- Tavaya sıvı yağı alıp patatesleri ara ara karıştırarak pişirin 2.
- Küçük bir kaseye yumurta, tuz ve pul biberi ekleyip çırpın 2.
- Patatesler kızardıktan sonra fazla yağını bir kaseye alın 2.
- Patatesleri tavanın tabanına eşit bir şekilde yayın 2.
- Çırptığınız yumurtaları patateslerin üzerine gezdirin ve tavanızı çevirerek 2 dakika pişirin 2.
- Tavanıza düz bir kapak kapatıp ters çevirerek diğer yüzeyini de 2 dakika pişirin 2.
Tarif, farklı malzemelerle zenginleştirilerek değiştirilebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: