Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yükseldi Afyon sucuğu hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Afyon sucuğunun genel olarak iyi olduğu ve tercih edildiği belirtilmektedir.
Areda Piar’ın Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Sucuk Tüketim Alışkanlıkları Araştırması’na göre, Türk halkının yüzde 50,7'si Afyon sucuğunu tercih etmiştir 2. Afyon sucuğunun en ayırt edici özelliği, yağlı ve yumuşak bir yapıya sahip olması ve Kayseri sucuğuna göre daha az baharat içermesidir 4. Ayrıca, Afyon sucuğunun karışımında manda eti bulunması gerektiği ifade edilmektedir 4.
Sucuk satın alırken, sucuğun parlak renkli ve kararında yağ miktarına sahip olması, bakteri oluşumunun habercisi olan mozaik yapıların bulunmaması ve satıcının bilinirliği gibi faktörlere dikkat edilmesi önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: