Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afyon sucuğunun meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Coğrafi işarete sahip olması 13.
- Üretim yöntemi 13. Geleneksel yöntemlerle, doğal bağırsaklara doldurularak ve güneşte kurutularak üretilir 13.
- Kullanılan malzemeler 15. Bölgede yetişen hayvanların etleri ve manda etinin kullanılması, ayrıca haşhaş tohumu ile beslenmesi sucuğa özgü bir lezzet kazandırır 15.
- Baharat oranı 45. Diğer sucuklara göre daha az baharatlı olup, hafif ve lezzetli bir tat profiline sahiptir 45.
- Tarihî önem 1. Osmanlı döneminde bir et saklama metodu olarak kullanılmış ve ününü geniş coğrafyalara yaymıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: