Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afyon sucuklarının neden acılı olduğuna dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak Afyon sucuklarının genel özellikleri hakkında bilgi verilebilir.
Afyon sucuğu, bölgede yetiştirilen dana ve manda eti ile sucuğa özgü baharatların karışımıyla elde edilir 3. Afyon sucuğuna benzersiz tadını veren, manda etidir 3. Düşük kolesterollü ve enfes lezzete sahip olan manda eti olmadan gerçek Afyon sucuğu üretilemez 3.
Afyon sucuğunun en ayırt edici özelliği et lezzetinin daha yüksek, baharatının daha az ve yumuşak bir yapıda olmasıdır 3.
Afyon sucuğunun hazırlanışı şu şekildedir:
- Kuşbaşı büyüklüğüne getirilen etler, karabiber, kırmızıbiber, zencefil, yenibahar baharatları ve sarımsakla karıştırıldıktan sonra ince delikli kıyma makinesinden birkaç kez geçirilir 35.
- Sucuk yağlı kıyma ile yapılmalıdır, aksi halde sert olur 35.
- Tuz, aşamalı olarak ete katılarak, etin soğuk ortamda bir gece boyunca dinlenmesi sağlanır 35.
- Hamur haline gelen karışım, önceden temizlenmiş ve kurutulmuş bağırsaklara doldurulur 35.
- Bu karışım, belirli yerlerinden boğum boğum bağlanan bağırsaklarda dinlendirildikten sonra güneşte iki-üç gün süre ile kurutulur 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: