Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yörük sofrasında genellikle şu yemekler bulunur:
- Un aşı 12. Tereyağı, un ve tuzdan yapılan bir yemek 12.
- Keşkek 12. Dibekte dövülen buğdaydan yapılır 12.
- Bükme (gözleme) 12. İçine peynir, yeşillik gibi malzemeler konularak sacda pişirilir 12.
- Bulgur pilavı 12. Odun ateşinde kara tencerelerde pişirilir 12.
- Kurutulmuş et 12. Et, arazi şartlarında buzdolabı olmadığı için kurutulur 12.
- Dondurulmuş kavurma 12. Top şeklinde yapılarak dondurulur 12.
- Koyun yoğurdu ve keçi peyniri 12.
- Hoşaf 12. Kuru meyvelerden hazırlanır 12.
- Ayran 12. Keçi derisinden yapılan yayıkta ayran dövülerek hazırlanır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: