Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yöresel tatlar, çeşitli bölgelere göre farklı kategorilere ayrılabilir:
- Marmara Bölgesi: Tekirdağ köftesi, Adapazarı ıslama köfte, İnegöl köfte gibi lezzetler 13.
- Karadeniz Bölgesi: Hamsi, mısır ekmeği, lahana sarması, kuymak gibi yemekler 3.
- Ege Bölgesi: Zeytinyağlı enginar, közlenmiş patlıcan salatası gibi taze sebze ve zeytinyağı ile harmanlanan tatlar 3.
- Anadolu: İç Anadolu'da koyun eti ve bulgurla yapılan yemekler, Ege'de ise zeytinyağı ve otların bolca kullanıldığı yemekler 3.
- Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Kebap çeşitleri, Gaziantep baklavası, katmer ve lahmacun gibi baharatlarla renklendirilen lezzetler 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: