• Buradasın

    Yoğurtlu Tantuni hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yoğurtlu tantuni, Mersin yöresine aittir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tantuni nedir, neden yapılır?

    Tantuni, ince doğranmış etin baharatlarla harmanlanıp tavada pişirilmesi ve ardından lavaş veya pide ekmeğiyle sarılmasıyla yapılan bir Türk sokak yemeğidir. Neden yapılır: - Et: Genellikle dana veya kuzu eti kullanılır. - Baharatlar: Kimyon, pul biber, karabiber gibi baharatlar ete özgün bir lezzet katar. - Sebzeler: Domates, yeşil biber, soğan gibi taze sebzeler eklenir. - Servis: Yemeğin yanında ayran veya soğuk içecekler tercih edilir. Tantuni, doyurucu ve pratik bir öğün olarak bilinir.

    Tantuninin içine yoğurt konur mu?

    Evet, tantuninin içine yoğurt konulabilir. Yoğurtlu tantuni tariflerinde, servis malzemeleri arasında 1,5 su bardağı koyun yoğurdu yer almaktadır.

    Yoğurtlu tantuni nasıl yapılır?

    Yoğurtlu tantuni yapımı için gerekli malzemeler: 500 gram tavuk göğsü; yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı kimyon; tuz; 1 çay bardağı su; 5 adet lavaş; 3 adet kırmızı piyazlık doğranmış soğan; 3 adet domates (küçük küçük doğranmış); 1 tutam ince kıyılmış maydanoz; üzeri için 1 kase sarımsaklı yoğurt. Hazırlanışı: 1. Tavuk etini küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alın ve rengi dönene kadar kavurun. 2. Daha sonra suyunu çekene kadar pişirin. 3. Pişen etinize tereyağı, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. 4. 1 çay bardağı su ilave edip 2 dakika daha pişirin. 5. Lavaşınızı etin üzerine koyup suyuna bandırın. 6. Daha sonra arasına tavuk eti, domates, soğan, maydanoz koyup dürüm şeklinde katlayın. 7. Dilimleyip servis tabağına alın. 8. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp en son üzerine gezdirip servis yapın.