Yoğurtlu tantuni yapımı için gerekli malzemeler: 500 gram tavuk göğsü; yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı kimyon; tuz; 1 çay bardağı su; 5 adet lavaş; 3 adet kırmızı piyazlık doğranmış soğan; 3 adet domates (küçük küçük doğranmış); 1 tutam ince kıyılmış maydanoz; üzeri için 1 kase sarımsaklı yoğurt. Hazırlanışı: 1. Tavuk etini küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alın ve rengi dönene kadar kavurun. 2. Daha sonra suyunu çekene kadar pişirin. 3. Pişen etinize tereyağı, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. 4. 1 çay bardağı su ilave edip 2 dakika daha pişirin. 5. Lavaşınızı etin üzerine koyup suyuna bandırın. 6. Daha sonra arasına tavuk eti, domates, soğan, maydanoz koyup dürüm şeklinde katlayın. 7. Dilimleyip servis tabağına alın. 8. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp en son üzerine gezdirip servis yapın.