• Buradasın

    Yoğurtlu kömbe nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown, flaky pastry (yoğurtlu kömbe) sits on a rustic wooden table in Osmaniye, surrounded by rolling green hills and a warm, sunlit countryside.
    Yoğurtlu kömbe, Osmaniye yöresine ait bir tatlıdır 123.
    Osmaniye Yoğurtlu Kömbesi, 13.09.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kömbe hangi yöreye ait Antakya mı Hatay mı?

    Kömbe, Antakya ve Hatay yöresine aittir. Kömbe, Türk mutfağında yer alan bir kahke türüdür ve Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Ayrıca, kömbe böreği de özellikle Orta Anadolu, Sivas, Malatya yöresine ait bir börek çeşididir.

    Yoğurtlu kombe içinde ne var?

    Yoğurtlu kömbe içinde bulunan malzemeler: Hamuru için: 1 su bardağı yoğurt; 1 su bardağı şeker; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 paket kabartma tozu; 4 su bardağı un (bardak tam dolu olacak). Üzeri için: 3 su bardağı süzme yoğurt; 2 su bardağı şeker; 1 paket şekerli vanilin. Ara katman için: 4 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı toz şeker. Ayrıca, hamurunda isteğe bağlı olarak yumurta ve kömbe baharat karışımı (tarçın, karanfil, zencefil, zerdeçal, muskat, mahlep, damla sakızı) kullanılabilir.