Buradasın
Yoğurtlu hamurdan poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu hamurdan poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı süzme yoğurt 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- 2 yumurta 1;
- 100 gr tereyağı 1;
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1;
- 1 tatlı kaşığı instant maya 1;
- 2 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 4.5 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Maya, şeker ve ılık suyu yoğurma kabına alın, üzerini kapatıp 5 dakika bekletin 1.
- 1 yumurta ve diğer yumurtanın akını ilave edin 1.
- Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın 1.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun 1.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirin 1.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın 1.
- Her parçaya 15 santim uzunluğunda rulo şekli verin 1.
- Hamuru ikiye katlayıp uçlarını burarak gül şekli verin 1.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürün 1.
- Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: