Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İlk yoğurt mayasının nereden geldiğine dair farklı teoriler bulunmaktadır:
- Göçebe Türk toplulukları 12. Bir teoriye göre, göçebe Türk kavimleri, sütü hayvanların iç organlarından yapılmış tulumlarda sakladıkları için, bu tulumların içindeki bakteriler sütü mayalamıştır 15. Karınca yumurtası ve karınca toprağı kullanılarak yapılan mayalama yöntemi de bu teoriyi destekler 12.
- Havada serbest bulunan bakteriler 15. Bir başka teoriye göre, yoğurt mayası, laktik asit bakterilerinden oluşur ve bu bakteriler havada serbest halde bulunur 15. İlk yoğurt, bu bakterilerin sütü mayalamasıyla tesadüfen mayalanmıştır 15.
- Hayvan midesi ve bağırsakları 4. Bir diğer teoriye göre, yoğurt mayası, hayvanların midesinden veya bağırsaklarından gelen laktik asit bakterileri ile doğal olarak oluşmuş olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: