Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurt fabrikasının çalışma prensibi şu aşamalardan oluşur:
- Çiğ Süt Depolama: Taze süt, düşük sıcaklıkta soğuk depolamaya alınır 2.
- Filtrasyon: Süt, içindeki yabancı maddeleri ayırmak için filtreden geçirilir 2.
- Ön Isıtma: Süt, 40-60°C arasında ısıtılır ve yağ seperatörüne alınır 3.
- Homojenizasyon: Süt yağının homojen bir şekilde dağılması sağlanır 3.
- Pastörizasyon: 80-85°C'de 20 dakika veya 90-95°C'de 5-10 dakika ısıtma işlemi uygulanır 3.
- Kuru Madde Standardizasyonu: Süt tozu eklenerek kuru madde oranı ayarlanır 1.
- Isıl İşlem: 85-90°C'de 20-30 dakika veya 90-95°C'de 5-10 dakika işlem uygulanır 1.
- Soğutma: İnkübasyon sıcaklığına kadar soğutma yapılır 1.
- Fermantasyon: Starter kültürler eklenerek karışım sağlanır ve 43°C'de 8 saat fermantasyona bırakılır 23.
- Dolum ve Paketleme: Fermantasyonu tamamlanan yoğurt, ambalajlara doldurulur ve soğuk hava deposuna alınır 3.
Bu aşamalar, işletmelere göre değişiklik gösterebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: