Buradasın
Bulgurlu yoğurt çorbası mayalama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgurlu yoğurt çorbası mayalama işlemi, çorbanın terbiyesinin hazırlanmasıyla yapılır. İşte adımlar:
- Malzemeler: 4 su bardağı su, 2 su bardağı yoğurt, 2 adet yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı pilavlık bulgur, 1 çorba kaşığı kuru nane, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz 12.
- Bulguru Haşlama: Su ve yıkanmış bulgur tencereye konulup bulgurlar yumuşayana kadar kaynatılır 1.
- Terbiye Hazırlama: Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve un çırpılır 13. Bu aşamada el blenderı kullanılırsa çorba daha pürüzsüz olur 1.
- Terbiyeyi Ilıtma: Kaynar sudan terbiye karışımına biraz eklenip karıştırılıp ılıtıldıktan sonra çorbaya eklenir 1.
- Kaynatma ve Tuz Ekleme: Kaynamaya başladıktan sonra tuzu eklenir 1.
- Yağ Ekleme: Ufak bir tavanın içinde tereyağı eritilip içine nane ve toz kırmızı biber eklenir ve kızdırılan yağ kaynayan çorbaya eklenir 1.
- Servis: Sıcak olarak servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: