Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yılbaşı hindisi portakallı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet bütün hindi (5-6 kg) 3;
- 4 adet portakal (2’si dilimlenmiş, 2’sinin suyu sıkılmış) 3;
- 1 adet limon (dilimlenmiş) 3;
- 4-5 dal taze biberiye 3;
- 4-5 diş sarımsak (ezilmiş) 3;
- 3 yemek kaşığı tereyağı (yumuşatılmış) 3;
- 1 yemek kaşığı bal 3;
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 3;
- 1 su bardağı tavuk suyu 3.
Yapılışı:
- Hindiyi temizleyip iyice yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın 3.
- Hindinin derisini dikkatlice kaldırarak tereyağını derinin altına eşit şekilde sürün 3.
- Tuz, karabiber, kırmızı biber ve bal karışımını hazırlayıp hindinin dışına ve içine iyice yedirin 3.
- Hindinin iç kısmına dilimlenmiş portakal ve limonları, sarımsakları ve taze biberiyeleri yerleştirin 3.
- Portakal suyunu ve tavuk suyunu bir kapta karıştırıp hindinin üzerine dökün 3.
- Hindiyi fırın torbasına veya derin bir fırın tepsisine yerleştirin 3.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzerini alüminyum folyo ile kapatarak yaklaşık 3 saat pişirin 3.
- Son 30 dakikada folyo veya torbayı çıkarıp üzerinin kızarmasını sağlayın 3.
- Hindiyi fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirin 3.
- Portakal dilimleri ve taze biberiye dallarıyla süsleyerek servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: