Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı hindi sosuna konabilecek bazı malzemeler:
- Yoğurt 1. Marinasyon için kullanılır ve lezzetinin hindi etinin içine işlemesine yardımcı olur 1.
- Portakal suyu 124. Hem marinasyonda hem de sos yapımında kullanılır 124.
- Zeytinyağı 14. Sosun hazırlanmasında kullanılır 14.
- Soya sosu 3. Portakallı sos yapımında kullanılır 3.
- Bal 24. Sos yapımında tatlandırıcı olarak kullanılır 24.
- Mısır nişastası 3. Sosun kıvam alması için eklenir 3.
- Baharatlar 25. Genellikle tuz, karabiber, kırmızı biber ve kekik gibi baharatlar kullanılır 25.
Portakallı hindi sosu tarifleri için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir:
- yemek.com'da "Portakal Soslu Hindi Şiş" tarifi 1;
- nefisyemektarifleri.com'da "Yılbaşı Hindisi (Portakal Sulu)" tarifi 2;
- happycenter.com.tr'de "Portakallı Hindi Tarifi" 3;
- lezzet.com.tr'de "Portakal Soslu Hindi Bonfile" tarifi 4;
- bahcivanpeynir.com'da "Taze Kekikli & Biberiyeli & Portakallı Kraliçe Hindi" tarifi 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: