Buradasın
Tekin Öztanık yılbaşı hindisi nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yılbaşı hindisi pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 1 orta boy hindi, 1 soğan, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı, 45 gr tereyağı 1.
- Hazırlık: Soğanı kıyıp domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber ve ayçiçeği yağı ile karıştırın 1.
- Marine etme: Karışımı fırça yardımıyla temizlenmiş hindinin her tarafına sürün ve oda ısısında yarım saat bekletin 1.
- Pişirme: Fırının derecesini 170 dereceye ayarlayın, hindiyi ızgaranın üzerine yerleştirip yaklaşık 3,5 saat pişirin 1. Pişirme sırasında üzerinin fazla kararmaması için folyo ile örtün 1.
- Son dokunuşlar: Hindi etini arada bir çevirerek pişirin ve her saatte bir üzerine birkaç nohut büyüklüğünde tereyağı sürün 1. Hindi iyice pişince fırından alın, siyah ve beyaz üzümlerle veya dilediğiniz sebzelerle süsleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: