Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yılbaşı çikolatası yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Çikolatayı yakmamak 1. Kettle ile kaynatılmış su üstünde veya ocakta benmari usulü pişirme işlemi uygulamak, çikolatayı yakmamak için daha uygundur 1.
- Çikolatayı köpürtmek 1. Çikolatanın daha homojen ve hafif olması için köpürtülmesi önerilir 1. Bu aşamada mikser gibi araçlardan faydalanılabilir 1.
- Süslemelerin çikolata içine tam yerleşmesi 1. Kalıp içinde dolguların ve süslemelerin çikolata içine iyice işlediğinden emin olunmalıdır 1.
- Çikolatayı doğru derecede dondurmak 1. Çikolatanın doğru derecede ve sürede dondurulması, aşırı katılaşmasını önler 1.
- Hızlı çalışmak 4. Eriyen çikolataların üzerine eklenecek malzemeler, çikolataların donmaması için hızlı bir şekilde eklenmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: