Buradasın
Yeşil mercimeğin en faydalı hali nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil mercimeğin en faydalı halini pişirmek için şu adımları izlemek önerilir:
- Mercimeği Ayıklayın ve Yıkayın: Mercimeği önceden ayıklayıp suda yıkayın 23.
- Islatma İşlemi: Kullanacağınız kadar mercimeği bir gece öncesinden, üstünü 2 parmak geçecek kadar tuzlu suya koyun 3.
- Pişirme: Ertesi gün o suyunu döküp, temiz suyla yemeğini yapın 3.
- Pişirme Süresi: Yeşil mercimek yaklaşık 45 dakikada pişer 23.
- Püf Noktalar: Pişirme suyuna sebze suyu veya tavuk suyu ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz 23. Ayrıca, tuz, limon suyu veya sirkeyi mercimek sade suda bir süre piştikten sonra eklemek daha iyi sonuç verir 3.
Bu şekilde hazırlanan yeşil mercimek yemeği, besin değerini koruyarak sağlıklı bir şekilde tüketilebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: