Buradasın
Yeşil mercimek çorbasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil mercimek çorbasının püf noktaları şunlardır:
- Mercimeğin haşlama suyunu süzmek 1. Bu, çorbanın besin değerini korur 1.
- Mercimeği çok fazla haşlamamak 2. Mercimeğin dağılmaması için, yumuşayana kadar haşlamak yeterlidir 2.
- Baharat ve ek malzemelerle zenginleştirmek 13. Çorbayı kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz 13.
- Sıcaklık kontrolü 1. Çorbayı kaynamaya bıraktıktan sonra sıcaklığı düşük ateşte kontrol ederek yavaşça kaynamasına izin vermek, malzemelerin birbirine daha iyi karışmasını sağlar 1.
- Kıvam ayarı 5. Çorba koyu ise, üzerine azar azar sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatabilirsiniz 5.
Ayrıca, sıcak su yerine et ya da tavuk suyu kullanmak ve erişte yerine tel şehriye ya da arpa şehriye kullanmak da tercih edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: