Buradasın
Yeşil kabak dolması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil kabak dolması yapmak için gerekli malzemeler:
- 4-5 adet orta boy yeşil kabak 2;
- 1 su bardağı pirinç 2;
- 300 gram kıyma (isteğe bağlı olarak sebzeli harç kullanılabilir) 2;
- 1 adet soğan 2;
- 2-3 diş sarımsak 2;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 2;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı) 2;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 2;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2;
- 2-3 dal taze nane veya maydanoz (isteğe bağlı) 2;
- 2 su bardağı su veya sebze suyu 2.
Hazırlanışı:
- Kabaklar güzelce yıkanır, uç kısımları ve alt kısımları kesilerek içleri bir kaşık yardımıyla dikkatlice oyulur 2.
- Bir tavada zeytinyağı ısıtılır, ince doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek pembeleşene kadar kavrulur 2. Ardından, kıyma eklenir ve kavrulmaya devam edilir 2. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirilir 2.
- Daha sonra, pirinç, domates salçası, biber salçası, baharatlar ve doğranmış yeşillikler eklenerek birkaç dakika daha kavrulur 2.
- Son olarak, harç su ile sulandırılır ve pirinçler yumuşayana kadar pişirilir 2.
- Hazırlanan iç harç, oyulmuş kabakların içine dikkatlice doldurulur 2.
- Kabaklar doldurulduktan sonra, bir tencereye yerleştirilir 2. Kabakların üzerine gelmeyecek şekilde su eklenir ve dolmaların üzerine bir tabak kapatılarak pişirilmesi sağlanır 2.
- Tencere, orta ateşte 30-40 dakika kadar pişirilir 2. Kabaklar yumuşadığında dolmalar hazır demektir 2.
Dolmalar, genellikle yoğurt ile servis edilir ve yanında taze bir salata ile sunulması önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: