Buradasın
Yerli Mâli haftasında hangi ürünler tüketilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yerli Malı Haftası'nda tüketilen bazı ürünler:
- Kuru yemişler: Ceviz, fındık, badem, kuru dut, Antep fıstığı, Siirt fıstığı 15.
- Kuru meyveler: Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, kuru dut, hurma 15.
- Börekler ve poğaçalar: Patatesli, kıymalı ve peynirli börekler, poğaçalar 1.
- Gazlı içecekler: Yerli gazozlar 1.
- Atıştırmalıklar: Patlamış mısır 12.
- Simit ve ekmek: Simit, tam buğday unlu ekmek 1.
- Reçel: Ev yapımı reçeller 1.
Bu ürünler, o yıl üretimi bol ve bereketli olan yerli ürünlerden seçilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: