Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yerli üretim yiyeceklerden bazıları şunlardır:
- Mado 1. Maraş dondurmaları ile ünlü olan Mado, Türkiye'de üretilen bir markadır 1.
- Dimes 14. Türkiye'nin ilk yerli meyve suyu üreten şirketi olan Dimes, 110 ülkeye ihracat yapmaktadır 1.
- Bakraç 1. 2012 yılında Fimar Holding bünyesinde kurulan Bakraç, süt ve süt ürünleri üreten bir Türk markasıdır 1.
- Eti 14. 1961 yılında Eskişehir'de kurulan Eti, bisküvi, çikolata, kek ve kraker gibi çeşitli atıştırmalık ürünleriyle ünlüdür 14.
- Çaykur 1. Türkiye'nin en büyük Türk çay markası olan Çaykur, devlet tarafından üretilmektedir 1.
- Pastavilla 1. İtalyan bir marka olmayan Pastavilla, Türkiye'de üretilen bir makarna markasıdır 1.
- Balparmak 1. 1980 yılında kurulan Balparmak, yerli üretim ve yerli bir Türk markası olarak güvenli ve lezzetli bal ürünleri sunmaktadır 1.
- Kahve Dünyası 1. Türkiye'nin modern kahve içme mekanlarından biri olan Kahve Dünyası, İngiltere, Romanya, Suudi Arabistan gibi birçok ülkede de faaliyet göstermektedir 1.
- Sek 1. 1963 yılında kurulan Sek, süt ve süt ürünleri alanında Türkiye'de ilklere imza atmış bir markadır 1.
- Torku 4. Süt ürünleri, et ürünleri, şekerleme ve atıştırmalıklar gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Torku, yerli bir markadır 4.
Ayrıca, zeytin, ayçiçeği, soya fasulyesi, yer fıstığı, anason, gül ve susam gibi Türkiye'de üretilen yağ bitkileri ve fasulye, bakla, nohut, mercimek, bezelye gibi baklagiller de yerli üretim yiyecekler arasında yer almaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: