Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yenilebilir polisakkarit film ve kaplamalar, gıdaların korunması ve raf ömürlerinin uzatılması amacıyla kullanılan, doğal kaynaklardan elde edilen ince tabakalı maddelerdir 12.
Bu kaplamaların içeriğinde bulunan bazı polisakkaritler şunlardır:
- Alginat: Kahverengi deniz yosunlarından elde edilir, nem kaybını önler ve yağ oksidasyonunu azaltır 13.
- Karragenan: Kırmızı deniz yosunlarından elde edilen bir kıvam artırıcıdır 13.
- Nişasta: Büyük yüzey alanı sayesinde suyun büyük bir kısmını içine alma yeteneğine sahiptir 13.
- Selüloz: Biyopolimerik yapısı ile üründeki suyun tutulmasını sağlar 13.
Ayrıca, yenilebilir polisakkarit filmlerde pektin, kitosan, dekstrin gibi maddeler de kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: