Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Polisakkarit kaplamalar, çeşitli ürünlerde kullanılmaktadır:
- Meyve ve sebzeler: Rutubet kaybını ve oksijen geçirgenliğini önlemek, olgunlaşmayı geciktirmek ve gaz transferini kontrol etmek için kullanılır 35. Örnekler arasında çilek, salatalık, dolmalık biber, elma, armut, şeftali ve erik bulunur 3.
- Et ürünleri: Renk değişimini, sıkılık kaybını ve ağırlık kaybını önlemek, raf ömrünü uzatmak için kullanılır 15.
- Sert kabuklu yemişler: Koruma ve kaplama amacıyla kullanılır 3.
- Şekerlemeler ve çok bileşenli gıda ürünleri: Bu ürünlerde de polisakkarit kaplamalar uygulanabilir 3.
Ayrıca, yenilebilir polisakkarit kaplamalar fındık, badem ve sert kabuklu yemişlerin yüzeylerini kaplamak için geleneksel olarak da kullanılmıştır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: