Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Polisakkarit kaplama, gıda ürünlerinin yüzeyine veya iç kısmına, ince bir tabaka halinde uygulanan, doğal kaynaklardan elde edilen ve gıda ile birlikte tüketilebilen bir materyaldir 12.
Polisakkarit kaplamaların bazı özellikleri:
- Fonksiyonellik: Gaz bariyer özelliği gösterir, suya ve mikroorganizmalara karşı direnç oluşturur 15.
- Antimikrobiyal etki: Antimikrobiyal, antioksidan, uçucu yağ, mineral ve vitamin gibi bileşenler eklenerek özellikleri geliştirilebilir 1.
- Çevre dostu: Biyolojik olarak parçalanabilir ve çevre kirliliği ile kanserojen etki riski düşüktür 12.
Bazı polisakkarit kaplama örnekleri:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: