Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yenilebilir çiçek çikolata yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Çiçek Seçimi: Taze ve sağlıklı bir görünüme sahip çiçekler seçilmelidir 3. Süsleme için en çok kullanılan çiçekler gül ve orkidedir 3.
- Çiçek Hazırlığı: Çiçeklerin sapları çıkarılır ve çiçekler yıkandıktan sonra kağıt havlu veya peçete ile kurulanır 3.
- Çikolata Hazırlığı: Yaklaşık yarım kilo çikolata rendelenir ve benmari usulü eritilir 3.
- Kaplama: Çiçekler tek tek çikolataya daldırılır, fazla çikolata hafifçe silkelenerek çıkarılır ve bir folyo veya parşömen kağıdı üzerine yerleştirilir 3.
- Soğutma: Çiçekler, çikolatanın daha iyi tutunması için dondurucuda 10-15 dakika bekletilir 3.
- Dinlendirme: Çikolata kaplı çiçekler, birkaç saat veya bir gece boyunca buzdolabında bekletilir 3.
Uyarı: Bazı çiçek türleri zehirli olabilir, bu nedenle yenilebilir çiçeklerin türüne dikkat edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: