Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yenilebilir çiçek çeşitleri şunlardır:
- Karanfil: Genellikle şarap içerisinde servis edilir, ancak çiğ olarak da yenebilir 14.
- Karahindiba: Özellikle yeşil kısımları antioksidan ve mineral deposudur, salatalarda kullanılabilir 14.
- Menekşe: Salatalarda ve tatlılarda tercih edilir, rengi ve tadı sebebiyle dekoratif amaçlarla da kullanılır 14.
- Zambak: C vitamini ve karoten açısından zengindir, tomurcukları oldukça şekerlidir 1.
- Latin Çiçeği: Biberimsi tadıyla salatalarda kullanılabilir, C vitamini açısından zengindir 14.
- Hanımeli: Tatlı bir nektar içerir ve salatalara eklenerek tüketilebilir 1.
- Leylak: Vanilyalı dondurulmuş yoğurt ile karıştırılarak yenebilir 1.
- Kuşburnu: Yüksek oranda C vitamini içerir, taneleri buz kalıplarında dondurulup içecekleri soğutmak için kullanılabilir 1.
- Kabak Çiçeği: Dolma olarak doldurulup kızartılabilir veya çorbalarda ve salatalarda kullanılabilir 24.
- Gül Yaprakları: Hafif tatlı ve aromatik bir tada sahiptir, salatalarda, tatlılarda ve şekerlemelerde kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: