Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Isparta'da yenilebilir çiçekler arasında şunlar bulunmaktadır:
- Gül: Isparta gülünün pembe çiçekleri gül reçeli ve gül şerbeti yapımında kullanılır 13.
- Kabak Çiçeği: Çiğ olarak veya salatalara eklenerek tüketilebilir 3.
- Papatya: Yemeklere özel bir koku ekler ve çay olarak da tüketilir 3.
- Lavanta: Lavanta çiçekleri, çay ve tatlılarda kullanılır 34.
- Karahindiba: Çiçekleri çiğ olarak tüketilebilir, kızartmak da mümkündür 3.
Bu çiçekleri tüketirken dikkatli olunmalı ve aşırı miktarlardan kaçınılmalıdır, çünkü bazı çiçekler çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: