Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğada yenebilen bazı bitkiler:
- Kuzukulağı 1. A, B, C vitamini ve demir açısından zengindir, çiğ olarak tüketilir 1.
- Çiğdem 15. Nişasta ve şeker içeren kökleriyle ilkbaharda ortaya çıkan bir yiyecektir, çiğ veya haşlanarak yenebilir 15.
- Ebegümeci 1. Türkiye'nin her yerinde yetişir, haşlanarak veya çiğ olarak tüketilebilir 1.
- Eşek dikeni 1. Gövdesi soyularak çiğ veya haşlanarak yenebilir 1.
- Madımak 1. Sert gövdeli ve elips yapraklı bir ottur 1.
- Işkın 15. Ekşi dalları olan bu bitki, çiğ olarak tüketilebilir 15.
- Isırgan 35. Genç dalları ve üst kısımları yemeklerde kullanılır 5.
- Karahindiba 5. Tırtıklı veya düz, yeşil yaprakları vardır, haşlanarak veya çiğ olarak yenebilir 5.
- Kenger 5. Körpe sürgünleri dikenler ayıklandıktan sonra yenir 5.
Doğada bulunan bitkilerin yenilebilir olup olmadığını belirlemek uzmanlık gerektirdiğinden, bilinmeyen bitkileri tüketmekten kaçınılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: