Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemişli pasta yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Renkli Yaş Pasta Tarifi 1:
- Malzemeler: 4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, 2 armut, 2 şeftali, 7-8 kuru incir, 1 kahve fincanı ceviz, 1 paket çilekli jöle, yarım çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı toz şeker 1.
- Yapılışı:
- Yumurta ve toz şeker iyice köpürene kadar çırpılır 1.
- Sıvı yağ eklenir 1.
- Un ve nişasta elenerek eklenir, hafif karıştırılır 1.
- Kabartma tozu ve vanilya eklenir 1.
- Karıştırılıp, yağlanmış tepsiye yayılır 1.
- Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 30 dakika kadar pişirilir, soğutulur 1.
- İncir suya ıslatılır 1.
- Krem şanti sütle çırpılır 1.
- Diğer tarafta üzerindeki tarife göre jöle hazırlanır 1.
- Bütün malzemeler hazır olduğuna göre pastayı bir araya getirebiliriz 1.
- Pandispanya ikiye kesilir 1.
- Süt ve toz şeker karıştırılır, kek her tarafına eşit gelecek şekilde ıslatılır 1.
- Arasına krem şantinin yarısı düzgünce yayılır 1.
- Kabukları soyulup isteğe göre dilimlenen meyvelerin yarısı bir kenara ayrılır 1.
- Kalan kısmı krem şantinin üzerine yayılır 1.
- Kuru incirler ufak doğranır, ilave edilir 1.
- Ceviz serpilir 1.
- Bu arada beklerken biraz toparlanan jöle gezdirilir 1.
- En üste diğer kek parçası kapatılır, krem şanti ile düzgünce kaplanır 1.
- Kalan meyveler yayılır, ceviz serpilir 1.
- Buzdolabında soğutulur, dinlendirilir 1.
- Servis yapılır 1.
- **Pratik Kuru Yemişli
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: