Buradasın
Yemeklik zeytinyağı hangisi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemeklik zeytinyağı çeşitleri, kullanım amacına ve pişirme yöntemine göre farklılık gösterir:
- Natürel Sızma Zeytinyağı: Düşük asit oranı (%0.8'in altında) ve doğal yöntemlerle üretilir 34. Çiğ tüketim ve düşük sıcaklıklarda pişirme için idealdir 1. Salatalarda, soslarda ve hafif sotelerde kullanılabilir 1.
- Riviera Zeytinyağı: Rafinasyon işlemi görmüş, daha yüksek asit oranına sahip (maksimum 1.5) bir yağdır 23. Yüksek sıcaklıklarda stabil olduğu için kızartmalar ve tüm sıcak tariflerde tercih edilir 23.
- Filtrelenmiş veya Filtrelenmemiş Zeytinyağı: Yemek pişirmede berrak yapısı ve hafif aromasıyla filtrelenmiş yağlar, yoğun lezzetiyle öne çıkan filtrelenmemiş yağlar kullanılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: