Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemeklerde kullanılacak yağ, yemeğin türüne göre değişiklik gösterir:
- Zeytinyağı: Salatalar, mezeler, ızgaralar ve hafif kızartmalar için uygundur 12.
- Tereyağı: Hamur işleri (kurabiye, kek, börek), pilav, makarna ve soslar (beşamel, hollandez) için idealdir 12.
- Ayçiçek Yağı: Kızartmalar (patates, balık, köfte vb.), hafif yemekler ve bazı kek ve börekler için tercih edilir 13.
- Hindistan Cevizi Yağı: Tatlılar, kahve ve smoothie'ler, vegan yemekler için kullanılabilir 14.
- Susam Yağı: Asya mutfağı yemekleri, salata sosları ve marine işlemleri için uygundur 14.
Ayrıca, avokado yağı ve sade yağ (ghee) gibi yağlar da yemeklerde sağlıklı seçenekler arasında yer alır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: